top of page
fibromen

Fibromen en steelwratjes verwijderen

 

Fibromen, ook wel steelwratjes genoemd, zijn vaak ontsierend. Ze zijn eenvoudig, snel en pijnloos te verwijderen. Een steelwrat is een goedaardig huidgezwelletje. Fibromen zijn niet gevaarlijk, maar kunnen soms wel in de weg zitten of als cosmetisch storend ervaren worden. Ze zijn eenvoudig met een kleine ingreep te verwijderen.

 

Wat is een steelwratje?

Steelwratjes/fibromen zijn goedaardige bindweefselwratjes. Ze kunnen voorkomen op oogleden, in de hals, op armen of onder de oksels. Hoewel iedereen een fibroom kan ontwikkelen, hebben mensen met diabetes of mensen met overgewicht hierop meer kans.

Gaat een fibroom steelwratje vanzelf weg?

Nee deze gaan niet vanzelf weg. Bij sommige mensen kunnen in de loop der jaren meerdere fibromen/steelwratjes op de huid ontstaan. Er bestaan geen medische redenen om de oneffenheden te verwijderen. Indien ze cosmetische bezwaren geven kunnen deze goed en veilig worden verwijderd door huidtherapeute.

 

Hoe kunnen ze worden verwijderd?

Onze huidspecialist kan ze op een eenvoudige wijze verwijderen, met het coagulatie apparaat. Bij elektrocoagulatie gebruiken we een klein naaldje en een elektrisch stroompje die het oppervlakkige huiddeeltje heel secuur vanaf de oppervlakte van de huid verhit. De steelwratjes/fibromen worden daarbij los geweekt en zullen daarna verschrompelen. De behandeling is nauwelijks voelbaar. Er ontstaat een klein oppervlakkig korstje. Deze valt er meteen, of na enkele dagen af.

nek schouder rug

Nek -, schouder - en (lage) rugmassage
 

Veel mensen ervaren spanningsklachten met name in het nek- en schoudergebied. Pijn rond de schouderbladen en vastzittende nek- en schouderspieren zijn veel voorkomend. Het zijn vaak gevolgen van spanning en/of een verkeerde werkhouding of bijvoorbeeld het te lang achter de computer, tablet of smartphone zitten. Maar deze klachten zijn vaak ook een uiting van de drukte van alledag (gezin, werk, relatie, sociale contacten) het zijn tekenen van overbelasting.

 

Het is goed om regelmatig te ontspannen en even de druk van de ketel te halen, een Nek-Schouder-Rug massage is lichamelijk zeer ontspannend en bevordert geestelijke rust, wat resulteert in een totale balans van lichaam en geest.

Wat doet een nek,- schouder,- en (lage) rugmassage?

Spanning manifesteert zich bij veel mensen in de schouderbladen en in de nek. Niet alleen door een verkeerde werkhouding en veel zittend werk, maar ook omdat werkstress en een hoog werktempo leiden tot flinke spierspanningen en verkrampingen. We vinden maar weinig manieren om spanning in lichaam en geest los te laten waardoor lichamelijke klachten zich kunnen ontwikkelen.

Wanneer u deze spanningen niet aanpakt en uw spieren veelvuldig overbelast, ontstaan er op den duur aanhoudende pijnklachten. Zo kunnen er bijvoorbeeld hoofdpijnklachten ontstaan doordat de spieren in de nek, rug en schouders te gespannen zijn en uiteindelijk verharden en spierknopen vormen. Het pijngebied straalt dan uit naar andere gebieden van het lichaam, met alle gevolgen van dien.

Met een rug-, nek- en schoudermassage geniet u van een ontspannende massage waarbij de volle aandacht naar deze zones gaat. Met speciale massagetechnieken worden pijnlijke en stijve spieren los gemasseerd, zodat uw specifieke klachten snel verlicht worden.

Kruidstempel massage

Kruidenstempelmassage.


Geniet van onze heerlijke kruidenstempelmassage en ervaar de ontspanning van de warme kruidenstempels.
De werking van de kruiden heeft een ontgiftende en vitaliserende werking op lichaam en geest.

De kruiden bezitten reinigende, activerende en ontspannende eigenschappen. De kruiden ontslakken, regenereren en verzorgen de huid intensief. De warme massageolie geeft een extra ontspannende werking.
De kruidenstempelmassage stimuleert het lichaam om beter te functioneren en brengt het tegelijkertijd tot rust.

kryiden.jpg

De kruidenstempels worden verwarmd tot een aangename
50 °C, waardoor de kruiden een aangename geur verspreiden.
Door de warmte en de kruiden vormt de kruidenstempelmassage een zuiveringsbehandeling voor de huid.

Bij deze massage masseren wij de achterkant van de benen, rug, nek en schouders. De massage wordt zowel met de hand als met kruidenstempels uitgevoerd.
Deze weldadige massage duurt 30 minuten.

AW_banner_kruidenstempelmassage_303.jpg

De kruidenstempelmassage is door de reinigende en ontspannende dieptewerking zeer effectief bij vastzittende spieren en spierknopen. Bij spanning of stress, bij moeheid en bij een opgebrand of lusteloos gevoel geeft de kruidenstempelmassage ontspanning en meer energie.
De met zorg gekozen kruidenaroma’s geven zowel lichamelijk als geestelijke vlak een opkikker, nieuwe energie komt vrij. Wanneer je meer energie wilt, neem dan de tijd voor deze massage. Een moment voor jezelf!

Effecten kruidenstempelmassage:
 

• brengt je in balans

• vergroot het gevoel van welzijn

• heeft een ontgiftende, afvoerende en ontspannende werking

• verlicht spanningen

• vermindert stress

• optimaliseert de lymfecirculatie en de bloedcirculatie

• ontspannen van stijve / vastzittende spieren

• verbetert de slaap en is effectief bij een slaapstoornis (overleg bij een slaapstoornis voorafgaand met uw huisarts)

• vermindert emotionele spanning

• activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam

• zorgt voor verlichting bij acute en chronische spierproblemen

• stimuleert het immuunsysteem

• maakt de huid zijdezacht en strakker

• bevordert de spijsvertering

Bindweefsel lichaamsmassage
 

Bij een bindweefselmassage van het lichaam, gebeurt er eigenlijk hetzelfde als bij een bindweefsel massage van het gezicht. Alleen is het zo je je bij het lichaam vaak op een ander probleem richt. Een bindweefselmassage is erg effectief, het kan veel ‘problemen’ verminderen of verhelpen tot rust.

bindweefsel lichaam.png

Een bindweefsel massage valt onder een reflexzone behandeling, de techniek van deze massage varieert. Er worden strijkingen gemaakt met de vingertoppen maar ook worden er rollende bewegingen gemaakt op de huid en ook nog een techniek is om te trekken in de huidplooien met de vingertoppen. Deze grepen stimuleren de conditie van het bindweefsel en stimuleren de doorbloeding, waardoor het soms nog wel erg pijnlijk kan aanvoelen.

bind lichaam
bottom of page